Klopsiki z kaszą jaglaną

Basia
Obiad
10.05.2017 9:33
Klopsiki z kaszą jaglaną

Składniki: Sposób przygotowania: - 50 dag mięsa mielonego z indyka - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - jajko - 1 cytryna - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego (można pominąć) - 2 łyżeczki słodkiej papryki - sól - pieprz - natka pietruszki - mleko do zabielenia - 4 łyżki płatków migdałowych - 2 łyżki oliwy z oliwek Do mięsa mielonego dodajemy kaszę, jajko, sok z połowy cytryny i cebulę pokrojoną w kostkę. Kocham też potrawy, które są w wersji fit , a smakują one całej rodzinie i nie muszę gotować na dwa gary. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 3 Czas przygotowania: ok. 1 h Uwielbiam dania, które robi się bardzo szybko , a rodzina myśli że w kuchni spędziłam cały dzień. 1 cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy cynamon, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Wrzucamy je na rozgrzaną oliwę i smażymy do czasu aż ładnie się zrumienią. Druga cebulę kroimy w piórka. Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/05/klopsiki-z-kasza-jaglana.html