Jogurtowy kurczak zapiekany w plastrach boczku

Monika
Obiad
09.05.2017 22:29
Jogurtowy kurczak zapiekany w plastrach boczku

składniki: 1 średnia podwójna pierś z kurczaka 6 cienkich plastrów wędzonego boczku 250 g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki tymianku odrobina soli dodatki suszone pomidory w oleju kuskus grillowany bakłażan feta do posypania Do jogurtu naturalnego dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Do tego kuskus z dodatkiem moich ulubionych suszonych pomidorów oraz grillowany bakłażan z fetą. Każdą z piersi przekroić na 3 paski aby były mniej więcej tej samej grubości. Następnie pokrojone mięso przełożyć do marynaty z jogurtu. Dzisiaj polecam soczyste mięsko zamarynowane wcześniej w jogurcie i pieczone w piekarniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/04/jogurtowy-kurczak-zapiekany-w-plastrach.html