Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką. Pycha!!!

Kasia
Ciasta
09.05.2017 12:29
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką. Pycha!!!

Składniki: Ciasto: 300 g mąki krupczatki 80 g cukru pudru szczypta soli 180 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Kruszonka: 150 g mąki krupczatki 75 g miękkiego masła 50 g cukru pudru 25 g cukru waniliowego Nadzienie: 600 - 700 g rabarbaru 6-8 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kaszy manny 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Rabarbar umyć, dokładnie osuszyć, poodcinać końcówki. Ciasto upiekłam dla kogoś naprawdę wyjątkowego. Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką Uformować spłaszczoną kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę. W mojej kuchni pachniało maślano-waniliowym kruchym ciastem z rabarbarem i kruszonką. W mojej kuchni pachniało maślano-waniliowym kruchym ciastem z rabarbarem i kruszonką. Temperaturę piekarnika obniżyć do 180°C. Wstawić ciasto, piec ok. 30 - 35 minut. Temperaturę piekarnika obniżyć do 180°C. Wstawić ciasto, piec ok. 30 - 35 minut. Ostudzić w formie ułożonej na 2 drewnianych łyżkach/ łopatkach. Ostudzić w formie ułożonej na 2 drewnianych łyżkach/ łopatkach. Smacznego! Podpiec aż się lekko zrumieni (ok. 15-18 minut). Podpiec aż się lekko zrumieni (ok. 15-18 minut). A to w związku z Światowym Dniem Pieczenia 2014 (World Baking Day 2014). Chodziło o to, aby pokazać ważnej dla nas osobie jak bardzo nam na niej zależy. Posiekać razem, aż mieszanka zamieni się w drobne grudki. Schłodzone ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.pelnytalerz.com/2014/05/kruche-ciasto-z-rabarbarem-i-kruszonka.html