Okra w cieście piwnym

Patrycja
Przekąski
02.05.2017 9:58
Okra w cieście piwnym

Składniki: ciasto piwne: mąka pszenna pół szklanki, piwo jasne pół szklanki, kurkuma mielona pół łyżeczki, kolendra mielona pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: okra 300 g, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mimo tego próbuję wykombinować coś smacznego z okrą w roli głównej w innym wydaniu. Ja jestem w tej pierwszej grupie osób i kocham jej smak w różnym wydaniu. Pierwszy raz okrę jadłam w Grecji i nigdy nie zapomnę tego smaku... Okra nie należy do popularnych warzyw w Polsce, a szkoda bo jest naprawdę smaczna. Niestety nie udało mi się jak na razie odtworzyć tego genialnego dania... Następnie kładziemy na mocno rozgrzanym oleju i smażymy z każdej ze stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/05/okra-w-ciescie-piwnym.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja