Jajka w sosie tatarskim

Patrycja
Wielkanoc
17.04.2017 9:58
Jajka w sosie tatarskim

jogurt naturalny 7 łyżek, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: jajka, rzeżucha do posypania, Sposób przygotowania: Ogórki konserwowe oraz cebulę ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Sos tatarski jest bardzo wyrazisty, więc doskonale łączy się z napojami alkoholowymi😊 Do sosu możemy użyć dowolne grzybki marynowane jakie mamy w domu. 😃 Składniki: grzybki marynowane 1 mały słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, cebula pół szt, majonez 7 łyżek. Szczerze mówiąc to nie jestem fankom jaj, ale połączenie z sosem tatarskim bardzo mi odpowiada. Majonez mieszamy w miseczce z jogurtem naturalnym, musztardą oraz przyprawami. Grzybki marynowane bardzo drobno kroimy i dodajemy do ogórków i cebuli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/jajka-w-sosie-tatarskim.html