Mazurek kajmakowy

Patrycja
Wielkanoc
15.04.2017 14:44
Mazurek kajmakowy

Składniki mąka pszenna 1 szklanka, mąka krupczatka 1 szklanka, cukier 1/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jajko 1 szt, masło 150 g, śmietana 1 łyżka, śmietana 1 łyżka, skórka starta z połowy cytryny, dodatkowo: masa kajmakowa 3/4 puszki, orzechy włoskie 1 garść, migdały, rodzynki oraz kolorowe posypki do dekoracji, Sposób przygotowania: Ciasto wkładamy do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, następnie przekładamy ciasto do blaszki. Ciasto wkładamy do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, następnie przekładamy ciasto do blaszki. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 20 min. aż ciasto będzie rumiane. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 20 min. aż ciasto będzie rumiane. dodatkowo: masa kajmakowa 3/4 puszki, orzechy włoskie 1 garść, migdały, rodzynki oraz kolorowe posypki do dekoracji, Sposób przygotowania: Puszkę z kajmakiem wkładamy do garnka z gorącą wodą na 3 min. Puszkę z kajmakiem wkładamy do garnka z gorącą wodą na 3 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/mazurek-kajmakowy.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja