Pasztet z pieczarek

Monika
Wielkanoc
15.04.2017 0:12
Pasztet z pieczarek

składniki: 1,5 kg pieczarek 3 bułki kajzerki 3 cebule 4 jajka (żółtka i białka osobno) mleko do namoczenia bułek olej do smażenia sól,pieprz majeranek 2 garście posiekanej natki pietruszki wiórki masła na wierzch Bułki kajzerki namoczyć w mleku. Foremkę z masą wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 60 minut, funkcja góra-dół. Wrzucić ok 1/4 startych pieczarek i smażyć aż odparuje z nich cały płyn. Po upieczeniu dobrze wystudzić i schłodzić, potem można kroić na plastry. Foremkę keksówkę nasmarować masłem, u mnie duża keksówka 30x12 ale można też użyć małych foremek aluminiowych. Następnie dodać dobrze odciśnięte z mleka bułki oraz żółtka. Na koniec ubić pianę z białek i dodać do masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/04/pasztet-z-pieczarek.html