Strucla z dżemem morelowym i dynią

Patrycja
Ciasta
11.04.2017 12:07
Strucla z dżemem morelowym i dynią

Składniki: ciasto: maka pszenna 1 kg, cukier drobny 0,5 szklanki, mleko 0.5 szklanki, woda ciepła 0,5 szklanki, jajko 1 szt, drożdże suche 2 łyżeczki, skorka pomarańczowa 3 łyżki, puree z dyni 1 szklanka, masło 3/4 szklanki, sol szczypta, dodatkowo: jajko 1 szt, dżem morelowy 1 słoik, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Masło należy rozpuścić. Gdy ciasto jest już dokładnie wyrobione to przykrywamy ściereczką i odstawiamy w cieple miejsce do wyrośnięcia na 1 h. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 h.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/strucla-z-dzemem-morelowym-i-dyni.html