Grzybowa polana

Wiesław
Sałatki
10.04.2017 19:21
Grzybowa polana

2 średnie marchewki 3 średnie ziemniaki 4 jajka 3 średnie ogórki konserwowe lub kiszone 300 g piersi z kurczaka 150 g żółtego sera sól i pieprz papryka słodka 4 łyżki posiekanego szczypiorku, pietruszki lub koperku 250 ml majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego olej do smażenia Majonez mieszany z jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Potem kroimy w kostkę ziemniaki i jajka, a marchewkę, ogórki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki (osobno każdy składnik). Natomiast kurczaka kroimy na drobne kawałki, solimi, pieprzymy, posypujemy papryką słodką i smażymy na oleju. Następnie tortownicę wykładamy folią spożywczą i na jej dnie układamy odsączone pieczarki, ogonkami do góry. Na ziemniaki dajemy usmażone i wystudzone mięso, które smarujemy znów majonezem. Na koniec rozkładamy ser i pokrywamy go majonezem - każdą warstwę lekko dociskamy. Prosta, warstwowa sałatka podana w formie torcika - polany, na której są pieczarki. Można ją skomponować z dowolnych składników duży słoik marynowanych pieczarek (900 g)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/04/grzybowa-polana.html