Wielkanocna terrina z rzodkiewką

Agata
Wielkanoc
10.04.2017 9:26
Wielkanocna terrina z rzodkiewką

Zapraszam ! Wielkanocna terrina z rzodkiewką Składniki: 500 g białego mielonego sera 60 g gęstego jogurtu naturalnego 1/2 długiego ogórka 1 pęczek rzodkiewek 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki żelatyny sól pieprz Wykonanie: Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, wraz z serem i jogurtem dokładnie blendujemy. Pojawiają się na nim nasz tradycyjne dania i potrawy, ale od czasu do czasu lubię wprowadzić jakiś nowy element do świątecznego menu. Dlatego w tym roku postanowiłam przygotować - obok oczywiście klasycznej terriny i pasztetu mięsnego - terrinę z rzodkiewką i zielonym ogórkiem. Aluminiową foremkę wykładamy folią spożywczą, wypełniamy ją serem, wyrównujemy, przykrywamy folią i wkładamy na 5 godzin do lodówki. Pięknie będzie wyglądała naszym stole i z pewnością przypadnie do gustu naszym gościom.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/04/wielkanocna-terrina-z-rzodkiewka.html