FASZEROWANE JAJKA - na co dzień i od święta

Wielkanoc
05.04.2017 22:27
FASZEROWANE JAJKA - na co dzień i od święta

Farsz AWOKADOWY - 4 jajka - 1 mały ząbek czosnku - 1 mała cebula - 1 dojrzałe awokado - 1 łyżka soku z cytryny - 1/2 łyżki majonezu - 1/2 łyżki jogurtu naturalnego - szczypiorek - sól morska, pieprz Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, pokroić miąższ w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny. Farsz ŁOSOSIOWY - 100 g wędzonego łososia - 1 mała cebula - ½ pęczka koperku - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka jogurtu naturalnego - pieprz Farsz SZPINAKOWY - 5 jajek - duża garść świeżych liści szpinaku - 1 średnia cebula - 1 ząbek czosnku - 2 łyżeczki oleju - 1 płaska łyżka majonezu - pieprz Farsz POMIDOROWY - 10 jaj - 10 suszonych pomidorów - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka jogurtu naturalnego - szczypiorek Farsz PIECZARKOWY - 4 jajka - 8 średnich pieczarek - 1/2 łyżki majonezu - sól, pieprz Pieczarki dobrze umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do nich pokrojone w drobną kostkę suszone pomidorki, posiekany szczypiorek, majonez oraz jogurt naturalny. Cebulkę pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj, łososia pokrój na niewielkie kawałki. Jajka ugotuj na twardo, przetnij na pół i wydłub żółtka do osobnego naczynia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaczna-dieta.pl/faszerowane-jajka-na-co-dzien-i-od-swieta/