Kruche pierożki z jabłkiem i cynamonem

Patrycja
Ciasta
01.04.2017 9:42
Kruche pierożki z jabłkiem i cynamonem

Składniki: Ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, masło 150 g, śmietana 18 % 1 łyżka, jajko 1 szt, cukier drobny 0,5 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, skorka z cytryny 1 łyżka, proszek do pieczenia pół łyżeczki, Nadzienie: czekolada mleczna pół tabliczki, mleko 2 % 3 łyżki, Posypka: orzechy włoskie 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy masło i siekamy nożem. Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni i pieczemy 15 min. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w mleku na małym ogniu, mieszamy i polewamy nią gotowe ciasteczka. Kiedy masło będzie już dokładnie posiekane z mąką, to dodajemy pozostałe składniki i ciasto zagniatamy szybko rękami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/kruche-pierozki-z-jabkiem-i-cynamonem.html