Mazurek makowo-kokosowy

Agnieszka
Ciasta
31.03.2017 18:20
Mazurek makowo-kokosowy

Składniki: Ciasto: - 10 białek - szklanka cukru - pół kostki margaryny - szklanka mąki - szklanka maku - pół małego proszku do pieczenia - 2 szklanki mleka - kostka masła - 3 łyżki krupczatki - 8 łyżek wiórek kokosowych - żółtko - szklanka cukru pudru - Do jednej szklanki mleka dodać wiórki, mąkę i wymieszać. - Drugą szklankę mleka zagotować i wlać mleko z mąką i wiórkami. - Mieszając dodawać porcjami rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. - Wystudzone ciasto przekroić na równe części i przełożyć masą, trochę masy zostawiając na wierzch ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/03/mazurek-makowo-kokosowy.html