Rafaello z kaszy jaglanej

Bez Cebuli
Desery
23.03.2017 13:25
Rafaello z kaszy jaglanej

Do przygotowania porcji 20 kokosanek potrzebujemy: - 100 g kaszy jaglanej (1 woreczek) - 2 szklanki* mleka migdałowego (dzięki niemu nie musicie dodatkowo podbijać smaku żadnym sztucznym aromatem) - 1 szklankę* wiórków kokosowych (plus wiórki do obtoczenia kulek) - 3 łyżki płatków migdałowych - 2 czubate łyżki miodu - 20 obranych ze skórki migdałów * Jeśli jeszcze nie widzieliście poprzedniego, w którym pokazuje jak zrobić morelowe kulki mocy, koniecznie zajrzyjcie Dziś zapraszam na drugi przepis, który bierze udział w konkursie. Rabat obowiązuje do 30.04.2017 r. i jest do wykorzystania na stronie Sklep Agnex przygotował dla Was zniżkę w wysokości 5% na hasło. Jeśli jeszcze nie widzieliście poprzedniego, w którym pokazuje jak zrobić morelowe kulki mocy, koniecznie zajrzyjcie tutaj Poniżej maksymalnie migdałowe i maksymalnie kokosowe Rafaello bez dodatku cukru i tłuszczu. 7. Następnie kulki obtaczamy we wiórkach kokosowych i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na 1 godzinę do zamrażarki. Następnie przekładamy ją do garnka, zalewamy mlekiem migdałowym i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 min, aż kasza wchłonie cały płyn i będzie wystarczająco miękka. Migdały można również zalać zimną wodą lub mlekiem i odstawić na całą noc, trzeba tylko o tym wcześniej pamiętać :) 4. Słodkie migdałowo-kokosowe kuleczki to propozycja pysznego i zdrowego deseru zarówno dla osób będących na diecie, jak i tych nieliczących kalorii. Rabat obowiązuje do 30.04.2017 r. i jest do wykorzystania na stronie www.sklepagnex.pl SMACZNEGO! :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bezcebuli.pl/2017/03/rafaello-z-kaszy-jaglanej.html