Sos pieczarkowy

Magda
Obiad
15.03.2017 9:42
Sos pieczarkowy

Kiedy wyparuje już woda z pieczarek i zaczną się rumienić możemy całość podlać wodą wymieszaną z sosem sojowym. U mnie używany w zestawie z plackami ziemniaczanymi, ale z powodzeniem nada się do mięs i innych dań (np. gołąbki). Mieszamy w szklaneczce odrobinę wody z mąką pszenną tak żeby nie było grudek. łyżka mąki pszennej woda Pieczarki możemy umyć, można je obrać jeżeli jest taka potrzeba. Potrzebujemy: 200g pieczarek średnia cebula masło klarowane sos sojowy sól, pieprz do smaku Wlewamy po odrobinie do gotującego się sosu, kontrolując jego gęstość. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/01/18/sos-pieczarkowy/