Domowa granola

Śniadania
12.03.2017 14:04
Domowa granola

orzechów laskowych lub włoskich – 1/2 szkl. płatków migdałowych – 1/4 szkl. pestek słonecznika – 1/3 szkl. wiórek kokosowych – 1 łyżeczka cynamonu – 1/3 szkl. Składniki: – 1 i 1/2 szkl. płatków owsianych – 2/3 szkl. żurawiny – 3 łyżki miodu – 1/3 szkl. zaparzonej czarnej herbaty Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Można ją podawać w dowolny ulubiony przez nas sposób (np. z jogurtem naturalnym i owocami) rodzynek – 1/3 szkl. W misce wymieszać płatki owsiane z orzechami, cynamonem, kokosem, nasionami słonecznika i migdałami. Wykonanie jest bardzo proste dlatego każdy może ją zrobić w swoim własnym domu. Po tym czasie zamieszać płatki i piec przez kolejne 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/domowa-granola/