Babeczki Ferrero Rocher

Desery
11.03.2017 20:26
Babeczki Ferrero Rocher

Składniki (12 babeczek) - 130 g miękkiego masła - 120 g cukru - 10 g cukru waniliowego - 2 duże jajka - 160 g mąki pszennej - 40 g gorzkiego kakao - 50 g zmielonych orzechów laskowych - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli łyżeczki soli - 170 g maślanki - 12 pralinek Ferrero Rocher Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania białej, puszystej masy. Krem - 250 g schłodzonej śmietany 36% - 250 g mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki kakao - dekoracja: złoty, jadalny brokat lub podprażone, posiekane orzechy laskowe oraz 12 pralinek Ferrero Rocher Śmietanę ubić, aż zrobi się gęsta, dodać mascarpone, cukier puder, kakao i całość ubijać mikserem, aż masa będzie sztywna i jednolita (nie wolno jednak robić tego zbyt długo). Te babeczki chodziły za mną już od momentu, kiedy w moje ręce wpadł jadalny brokat w kolorze złotym ;). Musiałam jednak dorobić się złotych papilotek i gdy tylko udało mi się je zdobyć od razu zabrałam się za robotę. Pyszne, kakaowo-orzechowe ciasto ucierane, pralinka Ferrero Rocher w środku, gęsty krem na bazie mascarpone jako wykończenie plus złota dekoracja i jeszcze jeden cukierek...

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2017/03/ferrero-rocher-cupcakes.html