Rolada z kakaowym kremem

Wiesław
Ciasta
10.03.2017 20:09
Rolada z kakaowym kremem

Klasyczna i zachwycająca rolada z kakaowym kremem 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki miękkiej margaryny ¾ szklanki cukru pudru ¾ szklanki mleka w proszku 2 łyżki kakao 100 ml wódki 100 ml przegotowanej wody 5 ml aromatu rumowego 1 łyżka masła twardego 2 łyżki kakao 2 łyżka cukru 3 łyżki mleka galaretka gruszkowa cukier puder Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody i odstawiamy do stężenia. W misce ucieramy margarynę z cukrem pudrem, następnie dodajemy mleko w proszku i kakao, wszystko ucieramy do połączenia składników. Wymiary formy: 36x36 cmSkładniki:biszkopt:krem kakaowy:poncz do nasączania:polewa czekoladowa:dodatkowo:Przygotowanie:biszkopt:krem kakaowy:poncz do nasączania:polewa czekoladowa: Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub nasmarowana masłem i bułką tartą oraz pieczemy przez około 20 minut (biszkopt nie może być spieczony). Na koniec ciasta (ten, który ma być w środku rolady) układamy pociętą w paski galaretkę. Następnie gorący biszkopt, szybko zawijamy razem ze ścierką (spodem ciasta do środka) w roladę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2014/09/rolada-z-kakaowym-kremem.html