Pierś z kurczaka zapiekana ze szpinakiem, fetą i boczkiem

Jacek
Obiad
05.03.2017 16:43
Pierś z kurczaka zapiekana ze szpinakiem, fetą i boczkiem

Składniki na 3-4 porcje 500 g filetów z piersi kurczaka 200 g mrożonego szpinaku 50 g sera typu feta 150 g boczku 2 łyżki oleju/oliwy czosnek granulowany lub posiekany przyprawa: Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól i pieprz do smaku Polać oliwą/olejem i obsypać z wierzchu przyprawą: Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Filety z kurczaka podzielić tak jak na kotlety, delikatnie zbić tłuczkiem. Zapiekać ok. 50 minut w przykrytym naczyniu, 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę (dla ładnego zrumienienia mięsa).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniajackaplacka.blogspot.com/2017/03/piers-z-kurczaka-zapiekana-ze.html