Ciasto stracciatella z malinami

Ciasta
02.03.2017 17:44
Ciasto stracciatella z malinami

Biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 100 g śmietany 18% 4 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 600 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 500 g malin Na wierzch wyłożyć pozostały krem i posypać startą czekoladą (50 g mlecznej i 25 g gorzkiej). Dodatkowo: 50 g mlecznej 25 g gorzkiej czekolady Biszkopt: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dodać roztopione masło z czekoladą oraz masę z kakao i śmietaną i całość zmiksować. Czekoladę (50 g mlecznej) utrzeć i wymieszać ze kremem. Czekoladowy biszkopt z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz malinami. Masło roztopić w małym garnku z połamaną na kawałki czekoladą. Piec ok. 25 – 30 minut w temperaturze 160ºC (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem). Jajka ubić z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/ciasto-stracciatella-z-malinami/