Sernik z kokosem i mango

Patrycja
Ciasta
02.03.2017 12:44
Sernik z kokosem i mango

Składniki: ciasto: mąka pszenna 30 dag, cukier drobny pół szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, masło 15 dag, żółtko jaja 1 szt, skórka pomarańczowa 1 łyżka, masa serowa: ser biały 1 kg, cukier drobny 1 szklanka, budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko pół szklanki, jajka 4 szt, żółtko jaja 1 szt, olej rzepakowy pół szklanki, ekstrakt waniliowy 1 łyżka, kokosowa kruszonka: maka pszenna pół szklanki, cukier drobny pół szklanki, wiórki kokosowe 1 szklanka, masło 1/3 kostki, dodatkowo: mango z puszki 1 opakowanie, cukier puder do posypania ciasta, bułka tarta 1 łyżka, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę siekamy nożem wraz z masłem. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Masa serowa: Wszystkie składniki oprócz budyniu umieszczamy w misce i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Masa serowa: Wszystkie składniki oprócz budyniu umieszczamy w misce i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Przez pierwsze 15 min pieczemy w temperaturze 170 stopni, następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni. Przez pierwsze 15 min pieczemy w temperaturze 170 stopni, następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni. Kokosowa kruszonka: Składniki kruszonki łączymy opuszkami palców i posypujemy nią ciasto po 30 min pieczenia sernika. Kokosowa kruszonka: Składniki kruszonki łączymy opuszkami palców i posypujemy nią ciasto po 30 min pieczenia sernika. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 1h 15 min. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 1h 15 min. Mango odcedzamy na sitku i kroimy w kostkę lub cząstki. Mango odcedzamy na sitku i kroimy w kostkę lub cząstki. Na cieście układamy mango i wylewamy gotową masę serowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/sernik-z-kokosem-i-mango-sernik-to.html