Pierogi ruskie

kardamonovy
Obiad
01.03.2017 12:51
Pierogi ruskie

Składniki: ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki poznańskiej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju szczypta soli farsz: 500 g białego sera 500 g obranych ziemniaków Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną Nie będę się wdawać tutaj w szczegóły, dla większości z Was i tak to pewnie bez znaczenia. Żadne tam z owocami, z czekoladą i innym mięsem. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, około 1 minutę od wypłynięcia na powierzchnię. 2 średnie cebule olej rzepakowy sól pieprz (przepis na około 60 pierogów) Wyrabiamy ciasto, powinno być gładkie i sprężyste, w razie potrzeby można dosypać odrobinę mąki. Po tym czasie, rozwałkowujemy ciasto na grubość mniej więcej 2 mm. Szklanką wycinamy kółka z ciasta i nakładamy po pełnej łyżeczce nadzienia. Siedziałam więc w kuchni sporą część dnia, lepiąc pierogi spokojnie, jeden po drugim. Podobne przepisy: Pierogi z białą kiełbasą i ziemniakami Pierogi z czerwoną soczewicą, kiszoną kapustą i grzybami Pierogi z ziemniakami, ziołami i fetą Nie ma co, klasyka na moim blogu również musi się pojawiać. Ciasto odstawiamy na 30 minut, przykrywamy je wcześniej ściereczką. Pierogi z serem i jarmużem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pierogi-ruskie/