Pasztet pod pierzynką

Wiesław
Przekąski
27.02.2017 19:30
Pasztet pod pierzynką

Do miski wkładamy ser biały, serek mascarpone i mozzarellę, dodajemy dwa białka, cebulkę oraz całość blendujemy, masę serową możemy posolić do smaku. Smacznego! Kaczkę myjemy, dzielimy na porcje i gotujemy razem z podrobami w lekko osolonej wodzie do miękkości. Mięso, skórę i podroby z kaczki oraz marchewkę, pietruszkę i cebulę mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa z warzywami wbijamy jajka i całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem oraz dokładnie wyrabiamy. Ugotowane mięso wyjmujemy z wody, studzimy i obieramy z kości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2017/02/pasztet-pod-pierzynka.html