Klopsiki w occie

Basia
Przekąski
27.02.2017 9:13
Klopsiki w occie

Składniki: - 1,5 kg mielonego mięsa - 3 jajka - bułka - 3 łyżeczki gałki muszkatołowej - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia zalewa Sposób przygotowania: - 2 cebule - 1 duża marchew - 5 szklanek wody - 1 szklanka octu - 5 ziarenek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 2 łyżki gorczycy - 6 łyżek cukru - łyżka soli Marynowane klopsiki najlepiej zrobić na minimum dobę przed podaniem, wtedy smaki się przegryzą a klopsiki będą jeszcze lepsze w smaku. Klopsiki w occie to potrawa, która sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach . To przekąska stara jak świat, i uważam, że nie bez powodu gości właśnie na naszych stołach od tylu lat. Dzięki temu klopsiki stały się wyraźniejsze i intensywniejsze w smaku. Cebulę kroimy w piórka, marchew w cienkie plasterki. Niektórzy świętowali Ostatki w weekend, inni świętować będą dopiero jutro. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Wszystkie składniki zalewy razem z warzywami zagotowujemy i gotujemy ok. 10 minut. Ilość porcji: 6-8 Czas przygotowania: 1,30 h plus marynowanie

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/02/klopsiki-w-occie.html

pobitegarybarbary

Basia