Tarta z panna cottą i malinami

Ciasta
26.02.2017 17:42
Tarta z panna cottą i malinami

Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80 g masła 50 g gorzkiej czekolady Panna cotta: 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego dodatkowo: maliny na wierzch tarty Ciasteczka dokładnie pokruszyć, czekoladę posiekać. Po kilkunastu minutach ułożyć maliny (kiedy masa jest jeszcze miękka ale nie całkowicie zastygła). Pozostałą część mleka zagotować z cukrem, śmietaną i aromatem waniliowym. Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Włożyć razem z masłem (w temperaturze pokojowej) do malaksera. Zagotowane mleko odstawić i dokładnie wymieszać z żelatyną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/tarta-z-panna-cotta-i-malinami/