Mus czekoladowy

Desery
25.02.2017 19:52
Mus czekoladowy

Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 3 jajka 400 g śmietany 36% 3 czubate łyżeczki cukru pudru szczypta soli kilka kostek białej i ciemnej czekolady do ozdoby Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (moc około 500 W, 2 minuty). Śmietanę ubić na sztywno z 2 łyżeczkami cukru pudru. Masę jajeczną wymieszać delikatnie z ostudzoną czekoladą oraz jedną częścią ubitej śmietany. Wstawić do lodówki wraz z pozostałą częścią śmietany w oddzielnej miseczce. Pod koniec miksowania zmniejszyć obroty i dodawać powoli 1 łyżeczkę cukru pudru oraz żółtka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/mus-czekoladowy/