Rolada szpinakowa z serkiem topionym i pieczarkami

Patrycja
Przekąski
25.02.2017 9:41
Rolada szpinakowa z serkiem topionym i pieczarkami

Biszkopt szpinakowy: szpinak świeży 1 opakowanie (230 g) jajka 4 szt., czosnek 3 ząbki, sol do smaku, pieprz czarny mielony do smaku, Nadzienie: serek topiony śmietankowy 1 duży, pieczarki 200 g, cebula biała 1 szt., zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol do smaku, pieprz czarny do smaku Roladę zwijamy, kładziemy na foli aluminiowej i zwijamy roladę w folie aluminiową. Roladę zwijamy, kładziemy na foli aluminiowej i zwijamy roladę w folie aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 25 min. Upieczony biszkopt kładziemy na folie lub ściereczkę i zwijamy jak roladę. Gotowe roladki układamy na talerzu i podajemy. Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki i podsmażamy aż cala woda odparuje. Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki i podsmażamy aż cala woda odparuje. Gotową roladę wyciągamy z foli i kroimy w plastry. Gotową roladę wyciągamy z foli i kroimy w plastry. Sposób przygotowania: Szpinak myjemy, siekamy i podsmażamy na oleju. Roladę rozwijamy i smarujemy serkiem topionym, następnie smarujemy smażonymi pieczarkami. Roladę rozwijamy i smarujemy serkiem topionym, następnie smarujemy smażonymi pieczarkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/rolada-szpinakowa-z-serkiem-topionym-i.html