Pstrąg tęczowy z pesto w cieście francuskim

Obiad
23.02.2017 21:19
Pstrąg tęczowy z pesto w cieście francuskim

- filety pstrąga - kilka łyżek pesto - opakowanie ciasta francuskiego - 3 marchewki - 1 cukinia - 1/2 papryczki chilli - 1/2 pęczka natki pietruszki - ząbek czosnku - sól morska - świeżo mielony czarny pieprz - olej lniany - sok z cytryny Oczyszczone filety kroję na kawałki i smaruję z góry pesto (nie przyprawiam już niczym, ponieważ pesto jest wystarczająco i słone i aromatyczne). Dziś proponuję pstrąga zawiniętego w ciasto francuskie, a do tego bardzo smaczną sałatkę marchewkowo-cukiniową. Dodaję posiekany czosnek, chilli, natkę, 2 łyżki oleju i łyżkę soku z cytryny lub octu. W tym czasie zagotowuję w garnku wodę. Najlepiej jeszcze, żeby robił się sam - w piekarniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2016/04/pstrag-teczowy-z-pesto-w-ciescie.html