Jak zrobić zdrowe i dietetyczne chipsy?

Fit
23.02.2017 20:20
Jak zrobić zdrowe i dietetyczne chipsy?

Chipsy z jarmużu Czego potrzebujemy: – jarmuż – łyżka oliwy z oliwek – sól – przyprawy w zależności od upodobań Chipsy z jabłek Czego potrzebujemy: – 2 jabłka – cynamon Jak przygotować: 1. Jabłka wydrążyć a następnie pokroić w plasterki ( ok. 3 mm ) 2. 1. Chipsy z cukinii Czego potrzebujemy: – cukinia – sól morska – przyprawy w zależności od upodobań. 100 gramów chipsów zawiera w sobie od około 400 do nawet 650 kcal! Zapraszamy Was do grupy, w której dzielimy się zdrowymi przepisami – jest nas już ponad 12 tysięcy! 2. Ułożyć na blaszce i włożyć do piekarnika na około 40 minut ( temp. 100 stopni ) Jak przygotować? 1. Cukinię pokroić na cienki plastry i następnie doprawić wybranymi przez nas przyprawami. Idąc tym tropem, garść chipsów, którą właśnie pochłaniamy (albo będziemy pochłaniać :D) dostarcza naszemu organizmowi około 80 kcal. Rozgrzać piekarnik do około 100 stopni i piec tak długo, aż uzyskamy odpowiednią dla siebie chrupkość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czynnikipierwsze.com/dietetyczne-zdrowe-chipsy/