Pasta jajeczna

Dominika
Śniadania
23.02.2017 19:31
Pasta jajeczna

Składniki 5 jajek 150 g sera cheddar 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól, pieprz do smaku szczypiorek do dekoracji Przygotowanie Gdyby ktoś chciał nieco bardziej dietetyczną wersję (o ile to możliwe przy majonezie ;)) to może oczywiście pominąć ser cheddar, ale jak dla mnie on musi się znaleźć w paście! Jeśli nie mamy blendera, można jajka pokroić bardzo drobno, a ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jej wykonanie jest tak proste, że każdy sobie poradzi, smak za to lepszy niż większość serków do kupienia w sklepach, dlatego u mnie często ją przygotowujemy. Głównym jej składnikiem są jajka i majonez, ja lubię jednak zastąpić część majonezu jogurtem naturalnym i dla podkręcenia smaku dodać nieco musztardy francuskiej. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić na mniejsze kawałki. Ser również pokroić na mniejsze kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/pasta-jajeczna/