Naleśniki po meksykańsku

Agnieszka
Obiad
22.02.2017 13:00
Naleśniki po meksykańsku

Składniki: - 2 duże marchewki - 1 korzeń pietruszki - 1/4 selera - duża cebula - 2 ząbki czosnku - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki czerwonej fasoli - 1/2 kg mięsa mielonego - 1/3 szklanki przecieru pomidorowego - 4 łyżki keczupu - olej do smażenia - papryka czerwona łagodna w proszku - zioła prowansalskie - sól - pieprz - Do warzyw z mięsem dodać przecier pomidorowy, keczup, sól, pieprz, paprykę w proszku i zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec dodać kukurydzę i fasolę. - Gorącym sosem przekładać ciepłe naleśniki, podawać polane keczupem lub posypane serem żółtym. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju dolać niewielką ilość wody i dusić do miękkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/02/nalesniki-po-meksykansku.html