Jaglane kulki a'la Raffaello

Przekąski
21.02.2017 23:32
Jaglane kulki a'la Raffaello

Na zdjęciu jest 39, bo moja mama nie mogła się powstrzymać przed zjedzeniem jednego :) Składniki na kulki: szklanka suchej kaszy jaglanej mleko (o ilości napiszę w wykonaniu) 10 łyżek wiórków kokosowych niecałe pół kostki masła 4-5 łyżek cukru pudru (można zastąpić miodem wg upodobania) Gdy kasza jest jeszcze ciepła - że da się ją dotknąć- dodaję 10 łyżek wiórków kokosowych i mieszam łyżką powstałą masę. Składniki na posypkę: 3 łyżki wiórków kokosowych 1,5 łyżki cukru pudru Wykonanie: Kaszę jaglaną przygotowuję w odpowiedni sposób [KLIKNIJ TUTAJ]. WIEM CO JEST W ŚRODKU ! Jaglane kulki właśnie się chłodzą w lodówce, ciekawe ile ich zostanie do rana - domownicy jeszcze nie śpią, bo dzisiaj jestem w moim rodzinnym domu :) Gotuję ją do momentu aż kasza wchłonie cale mleko, kilka razy mieszając by rozbić powstający w garnku kożuch. Następnie dodaję masło pokrojone na mniejsze części i cukier, a potem ugniatam już ręką - uwierzcie mi tak jest wygodniej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://justaprobujegotowac.blogspot.com/2017/02/jaglane-kulki-ala-raffaello.html