Kruche babeczki z budyniem

Agnieszka
Ciasta
17.02.2017 12:08
Kruche babeczki z budyniem

Składniki: - 300 g mąki pszennej - 150 g zimnego masła - 50 g cukru pudru - 2 łyżki śmietany 18% - 3 żółtka - 1,5 szklanki mleka - 1 łyżka mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki cukru waniliowego - 2 żółtka Przygotowanie: - Mąkę przesiać do misy z miksera. Ciasto rozwałkować na blacie podsypanym mąką na grubość około 4mm i foremką wykroić krążki z ciasta. Zagotować szklankę mleka z cukrem waniliowym a w reszcie mleka zmiksować żółtka z mąkami. - Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem około 20-25 minut, aż babeczki się lekko zrumienią. - Wylepić foremki ciastem i odłożyć po jednym krążku na każdą babeczkę na górę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/02/kruche-babeczki-z-budyniem.html