Śledzie po cygańsku

Basia
Przekąski
14.02.2017 9:52
Śledzie po cygańsku

Składniki: - 40 dag śledzi marynowanych - 1 duża cebula - pół słoika ogórków konserwowych - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - 1/4 szklanki oleju - ok. 1 szklanki pikantnego keczupu - 2 łyżeczki musztardy - 3 zmiażdżone ząbki czosnku - cukier do smaku - pieprz do smaku - sól Sposób przygotowania: Cebulę posypujemy solą, intensywnie gnieciemy, odstawiamy na 10-15 minut (dzięki temu zabiegowi cebula będzie miękka i mniej ostra w smaku). Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 45 minut

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/sledzie-po-cygansku-skadniki-40-dag.html

pobitegarybarbary

Basia