Domowa bombonierka (wegańska)

Agata
Desery
13.02.2017 15:44
Domowa bombonierka (wegańska)

I nie musicie koniecznie korzystać z takich samych foremek, jeśli macie pod ręką malutkie silikonowe foremki w kształcie muffinek, one też się sprawdzą, można nawet użyć takich większych standardowych, wtedy trzeba je po prostu zrobić bardziej płaskie i zalać tylko minimalnie dno foremek przed dodaniem nadzienia i górnej warstwy czekoladowej skorupki. Na zbliżające się właśnie Walentynki, czy też inne specjalne okazje, jak urodziny, imieniny, rocznica, Święta itd., albo po prostu, gdy najdzie nas ochota na słodkie co nie co. Sweet coconut truffles, made with dates and shredded coconut. 6. Soft prunes, stuffed with sweet and creamy blend of almond butter and date syrup, and coated in dark chocolate. Kolejną propozycją są słodkie, kokosowe kuleczki na bazie daktyli, które na pewno znajdą wielu amatorów ;) 6. Ich smaki można też opcjonalnie zmodyfikować bardziej pod gust osoby obdarowywanej i ewentualnie zamienić dodatki na coś innego albo częściowo pominąć. Takie pudełko pełne smacznych, domowych słodkości jest wbrew pozorom bardzo łatwe i dosyć szybkie do zrobienia, wystarczy trzymać się prostych receptur i krótkiej listy, naturalnych składników. A na koniec, wariacja na temat śliwki w czekoladzie. Namoczone i rozmiękczone suszone śliwki nadziałam słodką i kremową mieszanką masła migdałowego i syropu daktylowego, po czym obtoczyłam w rozpuszczonej czekoladzie. Two main ingredients, which Im using here, are good quality dried dates and dark chocolate. Wyglądają może na trudne do zrobienia, ale nie są. W mojej dzisiejszej propozycji, dwa główne składniki to suszone daktyle i gorzka czekolada dobrej jakości. Połączyłam je z kilkoma dodatkami i stworzyłam 6 różnych słodkości. 1. First option: soft chocolate truffles with mint. Są pyszne, miękkie, kremowe i też fajnie chrupiące.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2017/02/domowa-weganska-bombonierka.html