Puree bananowo-cytrynowe. Zamiast jogurtu!

meandkatie1
Fit
02.02.2017 22:41
Puree bananowo-cytrynowe. Zamiast jogurtu!

Składniki, które należy przygotować na 2 porcje naszego puree: – 4 dojrzałe banany – 1/3 szklanki soku z cytryny – 3 łyżki stołowe miodu dobrej jakości – jogurt naturalny z kokosa 300 gramów – łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii lub laska wanilii Miksujemy je z naszym bananem i voila – brzoskwinia i ananas – takie puree będzie mocno egzotyczne, słodkie i energetyzujące – klasyczny jogurt naturalny lub kremowy ser biały – mleczko kokosowe – np. z puszki. Poniżej podaje kilka możliwości: – jabłko plus marchewka – owoce ścieramy na tarce, na najdrobniejszych oczkach i mieszamy z naszą bazą – gruszka, truskawka, malina, borówka, porzeczka – owoce mogą być świeże, jak i mrożone. Inne alternatywy przygotowania puree z bananów z cytryną Do rozgniecionej masy bananowej, zmiksowanej z cytryną możemy dołożyć szereg innych składników, aby wykonać interesujące nas puree. Niedojrzały banan posiada mniejsze wartości odżywcze oraz smakowe i jest ciężej trawiony przez nasz organizm, tak więc nie bójmy się wybierać bananów, które ze względu na swoją dojrzałość zostały wystawione na promocje. Do powstałej masy dokładamy jogurt naturalny z kokosa, miód i ekstrakt z wanilii, a następnie całość znów mieszamy, do uzyskania gładkiej, jedwabistej konsystencji. Różne alternatywy przygotowania puree z bananów. Banany dla zdrowia… Banany zawierają w sobie dużo potasu, żelaza i magnezu. Jak więc widzimy sposobów na przygotowanie puree z banana jest mnóstwo. Podany przeze mnie przepis jest opcją np. dla osób nie tolerujących laktozy, ale obiecuję, że klasyczni miłośnicy produktów pochodzenia zwierzęcego również będą z niego bardzo zadowoleni. Oddzielamy wtedy część stałą z naszego mleczka kokosowego i mieszamy ją z naszym bananem. Wymyślając ten przepis na puree kierowałam się zasadą, aby było smaczne, delikatne w konsystencji oraz bardzo zdrowe i odżywcze. Kupując banany pamiętajmy o jednej podstawowej zasadzie, a mianowicie, że nadające się do spożycia owoce , to tylko te mocno dojrzałe, bardzo miękkie, pełne na sobie ciemnych, brązowo-czarnych kropeczek. Przepis na puree bananowe z cytryną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.glodnapolka.pl/puree-bananowe-z-cytryna/