Przepis na naleśniki zapiekane pod beszamelem, z nadzieniem szpinakowym

Edyta
Obiad
01.02.2017 17:11
Przepis na naleśniki zapiekane pod beszamelem, z nadzieniem szpinakowym

Składniki 300 g szpinaku (ja użyłam mrożonego), 200 g sera Ricotta, 150 g żółtego sera, 2 ząbki czosnku, cebula, szklanka mąki, 2 jajka, 3,5 szklanki mleka, 50 g masła, 50 g mąki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz. 🙂 Dzisiaj przedstawiam Wam fajny pomysł na obiad – naleśniki zapiekane pod beszamelem, z nadzieniem szpinakowo-serowym. W rondelku rozpuszczamy 50 g masła i dodajemy 50 g mąki. 🙂 Lubicie naleśniki na słono czy jadacie je tylko na słodko? Składniki dokładnie mieszamy na gładką masę i smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Robiąc naleśniki możecie oczywiście skorzystać ze swojego przepisu, ja przeważnie robię je na oko. Po usmażeniu wrzucamy szpinak do miski i dodajemy do niego ser Ricotta oraz około 100 g startego żółtego sera. Rzadko robię na obiad faszerowane naleśniki, bo jakoś zawsze wydaje mi się to bardzo czasochłonne. Naleśniki faszerujemy szpinakiem z serem – ja zawinęłam swoje w rulon. Zapiekamy około 25 minut w temperaturze 200 stopni C. Do naleśników możemy dodać ulubiony sos czosnkowy lub pomidorowy. szklanka mąki, 2 jaja, 1,5 szklanki mleka i szczypta soli. 🙂 Naleśniki zapiekane pod beszamelem

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://origamifrog.pl/nalesniki-faszerowane-szpinakiem-zapiekane-beszamelem/