Ryż na mleku z truskawkami

Julianna
Śniadania
31.01.2017 8:08
Ryż na mleku z truskawkami

Składniki: 200ml mleka 50g ryżu jaśminowego (lub zwykłego długoziarnistego) odrobina ziarenek z laski wanilii (opcjonalnie) 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) 1 szklanka mrożonych truskawek 2 łyżki jogurtu naturalnego wiórki kokosowe lub prażone płatki migdałowe do posypania Ryż przepłukać w zimnej wodzie. Mleko zagotować, dodać ziarenka wanilii i cukier (opcjonalnie), wsypać ryż, gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż ryż wchłonie mleko i będzie miękki. Ryż podawać na ciepło z truskawkami, jogurtem, posypany kokosem lub płatkami migdałów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://obiadgotowy.blogspot.com/2017/01/ryz-na-mleku-z-truskawkami.html