ZIEMNIACZANKA Z BOCZKIEM

Magdalena
Zupy
25.01.2017 23:10
ZIEMNIACZANKA Z BOCZKIEM

Składniki: 6-7 średniej wielkości ziemniaków 2-3 cebule ok. 400 g boczku wędzony natka pietruszki 1,5 litra bulionu warzywnego sól, pieprz Wykonanie: Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy,wytapiając z niego tłuszcz. Prosta zupa krem z ziemniaków, której przygotowanie zajmuje kilka chwil, a na pewno przypadnie do gustu każdemu facetowi Typowo męska zupa, składająca się głównie z 2 składników - ziemniaków 🥔 i boczku🥓 . Następnie boczek wyjmujemy na talerz, a na powstałym tłuszczu podsmażamy cebulę do zeszklenia. Ziemniaki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do zupy wrzucamy posiekaną natkę pietruszki oraz podsmażony boczek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/01/ziemniaczanka-z-boczkiem.html