Sernik krakowski

Karolina
Ciasta
22.01.2017 18:16
Sernik krakowski

Składniki: Ciasto: - 250 g mąki pszennej - 125 g cukru pudru - 125 g masła - cukier waniliowy - 1 jajko Masa serowa: - 1 kg twarogu tłustego - 8 jajek - 100 g miękkiego masła - 250 g cukru pudru - cukier waniliowy - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 100 g rodzynek Dodatkowo: - 1 żółtko - lukier Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie nierówne części, większą i mniejszą. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski i ułożyć w kratkę na wierzchu sernika. Białka ubić na sztywną masę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2017/01/sernik-krakowski.html