Wytrawne pączki z kukurydzą i groszkiem

Małgorzata
Przekąski
19.01.2017 23:04
Wytrawne pączki z kukurydzą i groszkiem

Składniki 1 kg mąki 30 g drożdży 1 łyżka cukru ok. 1 szkl ciepłej wody 125 g miękkiego masła 1 łyżeczka soli farsz ok. 1 puszka kukurydzy z groszkiem firmy Bonduelle 1/2 szkl startego parmezanu 1. 5. Na połowę nakładamy po łyżeczce groszku z kukurydza i odrobinę parmezanu. 8. Możemy także nakładać farsz na wycięte krążki i formować z nich pączki. Drożdże mieszamy z cukrem, 3 łyżkami wody i 2 łyżkami mąki. Wystarczy lekko zmodyfikować przepis na szybkie oponki bez jajek aby kolejny raz zaskoczyć domowników lub gości. Smażymy z obu stron na złoty kolor. 4. Gładkie i elastycznie wałkujemy na grubość 5 mm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/01/19/wytrawne-paczki-z-kukurydza-i-groszkiem/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook