Śledzie w sosie tatarskim

Monika
Przekąski
13.01.2017 21:48
Śledzie w sosie tatarskim

składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki 1 mała czerwona cebula 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Śledziki są pyszne od razu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. Sos ten jest świetnym dodatkiem do jajek oraz wędlin ale także doskonale komponuje się ze śledziami. Ja zawsze śledziki przechowuje w lodówce w szklanej misce lub słoju. Odstawić do lodówki na 24 godziny aby smaki się przegryzły. Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/12/sledzie-w-sosie-tatarskim.html