Rzodkiewka na ciepło? Przepis na pyszną sałatkę

Sałatki
12.01.2017 10:29
Rzodkiewka na ciepło? Przepis na pyszną sałatkę

Polecane przepisy: – sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak – sałatka gyros – sałatka grecka – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną – sałatka z arbuza – sałatka z ziemniakami z łososiem – sałatka z jeżynami sałatka z duszoną rzodkiewką Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 8-10 rzodkiewek – 1 ząbek czosnku – 2 łyżki masła – 2 łyżki octu jabłkowego – 1 łyżeczka miodu – 50 g wędzonego pstrąga – sałaty: proponuję szpinak i rukolę, ale możecie użyć dowolnych sałat. Ci z Was którzy stale śledzą mojego bloga i Instagrama wiedzą, że zanim przepis pojawi się na blogu, pokazuję Wam już zdjęcie potrawy na IG. Na talerzu ułóżcie sałaty, dodajcie pstrąga wędzonego i rzodkiewki wraz z całym powstałym sosem. Ku mojemu zdziwieniu, wiele osób komentowało, że rzodkiewek w ciepłej postaci nie próbowało nigdy jeszcze i musi koniecznie je zrobić. Na patelni rozpuśćcie masło i wrzućcie na masło bardzo drobno posiekany ząbek czosnku. Ot kolejna pyszna sałatka na kolację którą zrobiłam. Na średnim ogniu duście je ok 8-10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/salatka-duszona-rzodkiewka/