Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

Małgorzata
Śniadania
11.01.2017 10:05
Puszysta pasta mięsna z olejem rydzowym

Składniki 2 ugotowane udka z kurczaka 100 g pieczonej karkówki lub innego mięsa 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka masła ok. 1 łyżka oleju rydzowego ok. 1 łyżka śmietany 18 % sól pieprz gałka muszkatołowa papryka słodka i ostra w proszku natka pietruszki 1. 6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek. Jeżeli pasta jest mało puszysta dolewamy olej lub śmietanę. Z udek usuwamy skórę i kości, karkówkę kroimy w mniejsze kawałki. Połączenie kurczaka z pieczonym mięsem i olejem rydzowym to fantastyczne trio.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/01/11/puszysta-pasta-miesna-z-olejem-rydzowym/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook