Tacos ze stekiem

Obiad
10.01.2017 10:06
Tacos ze stekiem

Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na: – nachos z kurczakiem – przepis na guacamole – chilli con carne – tacos z wieprzowiną – burrito z burczakiem – quesadilla z kurczakiem – fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – nachos supreme czyli nachos z chilli con carne Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 1 stek 150-200 g (możecie wybrać dowolny stek, choć od waszego wyboru zależy jakość i twardość mięsa) – 2 dojrzałe owoce awokado – 1 ząbek czosnku – 1 nieduże chilli – 1 pomidor – papryczki jalapenio do podania – sól i pieprz – 8-10 gotowych tacos – pół limonki lub cytryny – olej do smażenia Na początek przygotujcie stek. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – tatar wołowy Usmażcie stek na oleju, najpierw z jednej strony, a następnie z drugiej. Pikantne papryczki i sosy, dużo warzyw, guacamole – ideał. Za pomocą łyżeczki wyjmijcie miąższ owocu do miseczki i skropcie go od razu sokiem z limonki lub cytryny. Należy wyjąć go z lodówki i zostawić na min 30 minut w temperaturze pokojowej. Nie przekładajcie mięsa zbyt często, czas smażenia mięsa zależy od wielkości samego kawałka oraz preferencji sposobu wysmażenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/tacos-ze-stekiem/