Zupa porowa z miesem mielonym

Beata
Zupy
10.01.2017 0:10
Zupa porowa z miesem mielonym

Polecam i Wam na obiad taką pyszną zupę. 500 g pora 2 łyżki masła klarowanego 2 l bulionu mięsnego lub warzywnego 200 g pieczarek 400 g mięsa mielonego wieprzowego 2 łyżki sosu sojowego 1 duża marchewka 1 mała pietruszka 200 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz 1 liść laurowy 3 ziela angielskie W rondlu rozgrzać masło klarowane i delikatnie zrumienić mięso. Wlać bulion, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, pieczarki pokrojone w plasterki, liść laurowy i ziele angielskie, sos sojowy. Chociaż moja rodzinka nie jest miłośnikiem zup, to są jednak takie małe wyjątki, które zjadają z apetytem. Doprawić je solą i pieprzem, a następnie dodać pokrojone w półplasterki pory.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/01/zupa-porowa-z-miesem-mielonym.html

smak i uczucie

Beata