Makaron z bakłażanem

Basia
Makarony
09.01.2017 9:39
Makaron z bakłażanem

Składniki: - 100 dag przecieru pomidorowego - 2 podwójne filety z kurczaka - 2 bakłażany - 50 dag pomidorków koktailowych - 6 ząbki czosnku - 4 łyżki posiekanej bazylii - 6 łyżki oliwy z oliwek - sol, pieprz, cukier - słodka papryka - 20 dag parmezanu - 50 dag makaronu Malma Cebulę kroimy w piórka, pomidorki przekrawamy na pół. Kurczaka i cebulę wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Smażymy do czasu aż kurczak stanie się rumiany a cebula ładnie się zeszkli. Odstawiamy na 30 minut, żeby puściły sok. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 1,30 h Sposób przygotowania: Bakłażany myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w cienkie plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/01/makaron-z-bakazanem.html