Tęczowa pianka

Agnieszka
Desery
30.12.2016 12:57
Tęczowa pianka

Na środek wyłożyć 5 łyżek niebieskiej pianki, następnie 5 łyżek różowej i 5 łyżek żółtej pianki. ponadto: 250 g śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 śmietan-fix Ja swoją piankę wykończyłam jeszcze bitą śmietaną, przez co zrobiła się lekka jak chmurka, ale ten dodatek nie jest tu koniecznością. Składniki: puszka mleka skondensowanego niesłodzonego (410 g) 3 galaretki (użyłam niebieskiej wieloowocowej, malinowej i cytrynowej) Jeśli zależy Wam na czasie, wystarczy wierzch deseru posypać wiórkami kokosowymi, lub startą białą czekoladą. Ekspresowy deser z galaretek i mleka skondensowanego do przygotowania w 15 minut. Dobrze schłodzone mleko ubić mikserem z końcówką do ubijania śmietany. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i śmieatn-fixem. Każdą galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2016/12/Teczowa-pianka.html