PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI NA PEŁNOZIARNISTYM MAKARONIE

Monika
Makarony
30.12.2016 12:14
PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI NA PEŁNOZIARNISTYM MAKARONIE

SKŁADNIKI: - 2 czerwone papryki - 30 g ziaren słonecznika - 30 g orzechów włoskich - 50 g sera parmezan lub padano - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - ocet balsamiczny - sól, pieprz - makaron pełnoziarnisty SPOSÓB WYKONANIA: 1) Paprykę myjemy, przecinamy na pół, PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI NA PEŁNOZIARNISTYM MAKARONIE Pesto z pieczonej papryki to pyszna i niezwykle łatwa w wykonaniu pasta, którą możemy serwować z makaronem lub świeżym pieczywem. Z upieczonej papryki zdejmujemy skórkę i dzielimy miąższ na mniejsze kawałki, zaś powstały po pieczeniu sok zlewamy do miseczki 3) Orzechy i ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni 4) Paprykę, orzechy, ziarna słonecznika, ser, oliwę i czosnek wrzucamy do miski i blendujemy na gładką, jednolitą masę 6) wyjmujemy gniazda nasienne a następnie skrapiamy olejem i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 2) Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach a czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę 5)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.moje-idealia.pl/2016/12/pesto-z-pieczonej-papryki-na.html