Keks piernikowy

Agata
Boże Narodzenie
19.12.2016 14:40
Keks piernikowy

Keks piernikowy Czas przygotowania: 120 minut na 1 keksówkę Składniki Ciasto: 50 g masła 3/4 szklanki trzcinowego cukru 1 szklanka wody 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka rodzynek 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki suszonej miechunki 1 łyżka skórki pomarańczowej 1 łyżka kandyzowanych owoców Dziś mam propozycję na świąteczne słodkości dla wszystkich tych co nie mają cierpliwości do wykrawania pierniczków, a także dla tych, którzy nie nastawili ciasta na piernik staropolski dojrzewający , a mieliby ochotę mieć na swoim stole szybkie ciasto właśnie z piernikiem w tle. Polewa: 1/2 tabliczki białej czekolady 2 łyżki mleka owoce kandyzowane do ozdoby Wykonanie: W garnuszku na małym ogniu rozpuszczamy masło i cukier z wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/12/keks-piernikowy.html
Kulinarne przygody Gatity

Kulinarne przygody Gatity

Agata

facebook

instagram